fbpx

Jūsų kavos aparato priešas – kalkės

Kalkės yra vienas didžiausių jūsų kavos aparato priešų, sąlygojantis ne tik prietaiso gedimus, bet ir suprastėjusį kavos skonį. Aparate susikaupus kalkėms, kava tampa vėsesnė bei rūgštesnė, jos skonis darosi nebe toks intensyvus, o pieno puta pradeda skystėti ir retėti. 

Siekiant išvengti šių problemų, svarbu įvertinti kavos ruošimui naudojamo vandens kietumą ir atlikti savalaikę kavos aparato priežiūrą.

Kaip sužinoti, ar vanduo kalkėtas?

Kalkės vandenyje atsiranda dėl itin didelės kalcio ir magnio druskų koncentracijos vandens gręžinyje. Pagal jų kiekį yra nustatomas vandens kietumo lygis – iki 20mg/l šių druskų turintis vanduo yra laikomas minkštu, nuo 20 iki 80 mg/l – vidutinio kietumo, o 80mg/l ir didesnės koncentracijos vanduo yra laikomas kietu.

Pirmasis ženklas, kad jūsų namuose vanduo yra kietas – ant paviršių susidarančios kalkių nuosėdos. Jos matomos bene visur – ant kriauklės, skalbyklės, virdulio bei kitų, sąlytį su vandeniu turėjusių, vietų. Įvertinti vandens kietumą galite naudodami specialiai tam skirtas indikacines juosteles, o buitinis būdas tai patikrinti – įmerkti muilą į vandenį. Minkštame vandenyje panardinus muilą kaupiasi putos, o esant kietam vandeniui muilas neputoja. 

Svarbu tinkama kavos aparato priežiūra

Nors manoma, kad žmogaus organizmui kalkės didžiulės grėsmės nekelia, visgi, jos pavojingos jūsų kavos aparatui. Norint jį apsaugoti, svarbu naudoti tokio kietumo vandenį, koks yra nustatytas jūsų prietaise. 

Ne tik mėgautis kokybiškesniu geriamuoju vandeniu, bet ir pasirūpinti puikiu kavos skoniu, galite įsigiję vandens filtrą – jame naudojama aktyvinta anglis padeda pašalinti nuosėdas, chlorą ir sumažina vandens kietumą. 

Siekiant užkirsti kelią kieto vandens keliamiems gedimams, būtina savalaikė kavos aparato priežiūra – priklausomai nuo vandens kietumo, maždaug kas 50–100 litrų (kas 500–1000 puodelių) nukalkinkite kavos aparatą Nukalkinimo programą atlikite per 1–2 dienas nuo pranešimo atsiradimo. 

Jei vanduo jūsų namuose itin kietas (nuo 16dH–30dH), aparatui rekomenduojama užtikrinti dvigubą apsaugą ir užbėgti gedimams už akių – atlikti ne tik periodinį nukalkinimą, bet ir pasirūpinti filtrais, o į meistrų rankas prietaisą atiduoti ne rečiau kaip kas 2–3 metus. 

Taip pat skaitykite...


 
 

Servisas

Operatyviai pašalinami visi gedimai. Registruokite savo kavos aparatą į servisą