fbpx

5 priežastys, kodėl kavos aparatui reikalingas patikrinimas

Jei įsigijote kavos virimo aparatą, nesvarbu didelį ar mažą, jį reikės prižiūrėti ir mylėti, kad kiekvieną rytą jis jus džiugintų šviežios kavos aromatu. Kavos aparato reguliari profilaktinė priežiūra yra tokia pat svarbi, kaip ir jūsų automobilio tepalo keitimas. Ji veiks ilgiau ir sklandžiau, jei bus tinkamai prižiūrima, todėl kavos aparatų savininkams rekomenduojame apsvarstyti profilaktinės priežiūros ir patikrinimo planus.

Išvardinsime 5 pagrindines priežastis, kodėl būtina rūpintis kavos aparato švara ir laiku atlikti profilaktinį patikrinimą.

1. Viena iš pirmųjų grėsmių yra kavos suodžiai ir riebalai. Kavos pupelėse yra natūralių aliejų, kurie jūsų kavos gėrimą daro nuostabiu, tačiau jie taip pat kaupiasi įvairiose kavos aparato dalyse, kas gali apsunkinti jūsų aparato darbą ir valdymą . Neretai jaučiamas pakitęs, kartus skonis, kuris mažiausiai primena tikrą kavą.

2. Dėl esančios drėgmės, kavos aparatai yra puiki terpė, kauptis pelėsiui ir kitoms bakterijoms. Žmogaus organizmas yra pakankamai stiprus su jomis kovoti, tačiau esant silpnam imunitetui ir pelėsiui išaugus iki pakankamai aukšto lygio, jūsų sveikatai gali grėsti rimtas pavojus. Išgėrus kavos su esančiomis pelėsio sporomis, gali sukilti kvėpavimo takų sutrikimai, taip pat virškinamo trakto problemos, pasireiškiančios pvz. pilvo pūtimu. Apie susikaupusį pelėsį, signalizuoja pakitęs kavos skonis ir kvapas.

3. Sunkiai matomose ir prieinamose vietose ar paprasčiausiai periodiškai neišvalant ir nepraplaunant kavos gaminimo mechanizmo, susikaupę likučiai ir nuosėdos, jiems išdžiuvus veikia lyg klijai, kurie sujungdami judančius mazgus gali sukelti kavos spaudimo sistemos detalių lūžius, taip neišvengiamos didžiulės išlaidos, keičiant detales į naujas.

4. Vykstant vandens kaitinimo procesams, aparato viduje ima daugintis mineralai, kitaip žinomi kaip kalkės. Kalkių nuosėdos gali nusėsti bet kuriame komponente, per kurį teka vanduo. Kalkės lėtina kavos aparato procesus – vandens pratekėjimą, cirkuliaciją, virimo bloko pajėgumus ir kt., o tokiu būdu pailgėja kavos gaminimas ir tam reikalingas elektros energijos kiekis ir vėl gi išaugusios išlaidos. Sunkiai prabėgantis ar visai nebėgantis vanduo, žemesnė kavos temperatūra, kartumas ir padidėjęs rūgštingumas, perspėja, kad laikas atlikti kavos  aparato nukalkinimą.

5. Visapusiška laiku atliekama kavos aparato higiena, reguliariai nuvalomos išorinės ir kitos pasiekiamos prietaiso detalės bei kokybiškas vanduo užtikrina ruošiamos kavos kokybę ir ženkliai prailgina jo tarnavimo laiką.

Jūsų kasdienė priežiūra ir reguliarios profilaktikos paslaugos, padės išlaikyti kavos aparato nepriekaištingą būklę ilgiau.

Taip pat skaitykite...